Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμάχη, σύγκρουση και ανταγωνισμός μεταξύ αδελφιών: Τι πρέπει να γνωρίζετε





Medlook - Διαμάχη, σύγκρουση και ανταγωνισμός μεταξύ αδελφιών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για γονείς και παιδιά. Είναι μια νέα αρχή για μια σχολική χρονιά που θα κρατήσει 9 μήνες. Χαρά, περιέργεια, ανυπομονησία, αλλά και αγωνία είναι τα συναισθήματα που νιώθουν τα περισσότερα πιτσιρίκια, μικρά ή μεγάλα για αυτή τη μέρα. Πώς θα είναι στ’ αλήθεια η πρώτη μέρα στο σχολείο;

 

Η μέρα αυτή είναι φορτισμένη και είναι λογικό. Όμως, στην πραγματικότητα η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μια μέρα με πολλά καινούρια πράγματα και πρόσωπα, αλλά στην πραγματικότητα κρατάει πολύ λίγο και θα είναι πολύ πιο απλή σε σχέση με τις επόμενες.
Εάν ξέρετε τι θα συμβεί εκεί, θα είναι πιο εύκολο να προετοιμάσετε και το πιτσιρίκι σας. Τι θα συμβεί την πρώτη μέρα στο σχολείο;

στο Δημοτικό
Θα γίνει ο αγιασμός και στη συνέχεια τα παιδιά θα χωριστούν στις τάξεις τους. Στην αίθουσα θα γνωρίσουν τον δάσκαλο ή τη δασκάλα, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα γυρίσουν στο σπίτι τους.

στο Νηπιαγωγείο
Θα γίνει ο αγιασμός, τα παιδιά θα μπουν στις τάξεις, θα γνωρίσουν τη δασκάλα και μετά θα φύγουν.

στον Παιδικό Σταθμό
Τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά, καθώς ο παιδικός σταθμός και η βαθμίδα του προνηπίου δεν είναι υποχρεωτικά. Κάποια παιδάκια ίσως δεν έρθουν από την αρχή της λειτουργίας του, δηλαδή από την πρώτη μέρα, ενώ η προσαρμογή θα γίνεται σταδιακά, που σημαίνει ότι την πρώτη μέρα τα παιδάκια θα μείνουν μόνο μισή έως μία ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη μέρα θα είναι γεμάτη νέες εμπειρίες και πολλά νέα συναισθήματα. Τα παιδιά θα έχουν την πρώτη εντύπωση από τη δασκάλα ή το δάσκαλο, αλλά και τους συμμαθητές τους. Βοηθήστε τα να χαλαρώσουν εξηγώντας τους ότι δεν θα συμβούν πάρα πολλά πράγματα, ούτε θα έρθουν σε δύσκολη θέση.

Μετά την πρώτη μέρα;
Τα παιδιά θα γυρίσουν στο σπίτι με διάφορες εντυπώσεις. Ρωτήστε τα και ενθαρρύνετέ τα να σας μιλήσουν για το πώς πέρασαν και πώς τους φάνηκε. Σε περίπτωση που το πιτσιρίκι σας γύρισε λίγο απογοητευμένο για οποιονδήποτε λόγο (που μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο ότι δεν του χαμογέλασε η δασκάλα ή ότι πιστεύει ότι δεν τον συμπάθησε ο διπλανός του), εξηγήστε του ότι αυτή η μέρα είναι λίγο περίεργη και πως τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα γνωριστεί καλύτερα με τη δασκάλα ή το δάσκαλο και τους φίλους του και όλα τα ζητήματα που το απασχολούν θα λυθούν, με εσάς δίπλα του.

πηγη: mamakid

free sms

txtme.gr

C O N T A C T