Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Μη ξεχνάμε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο καρκίνος είναι μια συχνή ασθένεια. Έχει υπολογιστεί ότι 1 άνθρωπος στους 3, σε κάποια φάση της ζωής από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι τα γεράματα, θα παρουσιάσει καρκίνο.
 
Κατά τα τελευταία 10 με 20 χρόνια έχουν γίνει σημαντικές έρευνες που μας έχουν επιτρέψει να καταλάβουμε σε βιοχημικό κυτταρικό επίπεδο, την επίδραση που μπορεί να έχουν στη γένεση ή πρόληψη του καρκίνου τα διάφορα συστατικά που περιέχονται στη διατροφή μας.
Σήμερα γνωρίζουμε με ποιο τρόπο δρουν οι βιταμίνες, τα λίπη, οι φυτικές ίνες, οι φυτικές χημικές ενώσεις και ορισμένα ιχνοστοιχεία στην διαδικασία δημιουργίας και εξέλιξης του καρκίνου. Με βάση τα δεδομένα αυτά, μερικές δικές μας προσωπικές επιλογές μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά τον κίνδυνο μας για να υποστούμε εμείς οι ίδιοι τη δύσκολη ασθένεια του καρκίνου.
Σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι υπάρχει εγγυημένη προσέγγιση η οποία να μας παρέχει πλήρη προστασία από τον καρκίνο. Όμως με την τεράστια μάζα δεδομένων που δείχνουν πόσο πολύ επηρεάζει ο τρόπος ζωής μας τις πιθανότητες μας να προσβληθούμε από καρκίνο, γίνεται πλέον φανερό ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας σε μεγάλο βαθμό.
Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι πλείστοι καρκίνοι μπορούν να προληφθούν. Ο τρόπος ζωής μας, κυρίως η διατροφή μας και το κάπνισμα είναι οι σημαντικότεροι συντελεστές μιας διαρκούς αποτελεσματικής πρόληψης.
Η τήρηση των πιο κάτω κανόνων για ένα υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη επένδυση που έχετε ποτέ κάνει στη ζωή σας:
  1. Η διατροφή σας πρέπει να είναι εμπλουτισμένη με ποικιλία τροφών που προέρχονται από τον φυτικό κόσμο
     
  2. Να τρωτε πολλά φρούτα και λαχανικά
     
  3. Το βάρος σας πρέπει να είναι το κανονικό για το ύψος του σώματος σας και πρέπει οπωσδήποτε να εξασκείτε συστηματικά το σώμα σας
     
  4. Να πίνετε με μέτρο αλκοολούχα ποτά εάν το επιθυμείτε
     
  5. Για τη διατροφή σας να διαλέγετε φαγητά που να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη και σε άλας
     
  6. Να προετοιμάζετε και φυλάγετε τα φαγητά με ασφαλή τρόπο
     
  7. Και μη ξεχνάτε: Μην καπνίζετε και μη χρησιμοποιείτε οποιασδήποτε μορφής παράγωγα του καπνού                                       πηγή: MEDLOK

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ειδικές τιμές στους ανέργους


Πολλές επίχειρήσεις στα πλάισια της κοινωνικής ευθύνης προσφέρουν έκπτωση στος κατόχους κάρτας ανεργίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Δες παρακάτω τις επιχειρήσεις:
http://forum.oaed.gr/eidikes.times/

free sms

txtme.gr

C O N T A C T